Yıldız Teknik Üniversitesi Tarihi Mirası Koruma Uygulama Araştırma Merkezi “TA-MİR” tarafından 17 – 21 Eylül 2007 tarihleri arasında, Antalya’da “Studies on Historical Heritage / Tarihi Miras Üzerine Çalışmalar – SHH07” konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenecektir. Bu sempozyumda; akademisyen, uzman ve uygulayıcıların bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları amaçlanmaktadır.

Sempozyumda taşınır – taşınmaz maddi kültür varlıklarının; tarihi özellikleri, mimari özellikleri, arkeolojik özellikleri, bilgi sistemleri – belgeleme, deney yöntemleri ve sonuçlarının değerlendirilmesi, nümerik analiz, yapısal davranış, koruma yöntem ve teknikleri, müzelerde sergileme ve depolamada koruma, çevresel etkiler, tarihi çevrelerin planlanması, tarihi alan yönetimi, uygulama örnekleri tartışılacak.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

3 Responses to “Tarihi Miras Üzerine Çalışmalar”

  1. Sedat says:

    Bilun’cuk. Arada bir de olsa sitene bakmaya çalışıyorum. Arkeolojiyle bağlantını koparmamış olman güzel. Daha da güzeli, Marmara Üniversitesi Eskiçağ Tarihi’nde yüksek lisansı kazanmış olman. Gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.

  2. Bilun Şen says:

    Hocam çok sağol :) Emeklerinizin hakkını vermeye çalışıyorum..
    Çok çok teşekkür ederim..

  3. very interesting.
    i’m adding in RSS Reader

Siz de yorum yazın